Cunoasteti, evident, caciulile de blana ominiprezente acum ceva timp pe capul doamnelor din Romania. Caciulile acelea care faceau din capetele bunicilor si mamelor noastre niste uriase ghemotoace imblanite si care se asortau perfect, cu un guler pe masura, cam la orice fel de haina de iarna. Caciulile acelea care nu au disparut definitiv din garderoba dar care au fost inlocuite de modele mai practice si mai putin voluminoase.

Ei bine, eu nu am inteles niciodata de ce ai vrea sa porti o asemenea podoaba grea pe cap. Lungimea blanitei nu este in nici un caz direct proportionala cu gradul de incalzire pe care il poate oferi si de multe ori incadreaza chipul intr-un mod neplacut disproportionand masiv capul fata de restul corpului. Le-am gasit mereu batranicoase si absolut deloc indicatoare a vreunui status social. Inainte femeile le tineau ca „lucruri” valoroase si de pret pe care le porti doar la ocazii precum nunti, botezuri si inmormantari sau ca antidotul perfect pentru ger.

Tocmai de aceea caciula de blana si gulerul lui buni de la Sibiu impreuna cu niste cearsafuri au fost transformate in outfit de Iepuras de Paste pentru a-l impresiona pe varmiu cand era mic (saraca buni ce suflet mare sa ma lase sa ii tarai bunatatile scoase de la naftalina prin toata casa in plina primavara), iar nasul meu se strambaceste mereu cand mama se incapataneaza sa renunte la caciulile ei de blana chiar daca se imbraca sport (e o friguroasa incomensurabila, draga mea mama).

Partea distractiva este ca si eu sunt posesoarea unei caciulite rusesti de blana (artificiala) asemanatoare, achizitionata acum vreo 4 ani de la H&M. E drept ca e mai micuta si am fost perfect constienta din primul moment ca o iau doar de moft, alaturi de clasicul guleras. Era elementul exotic si fara vreo intrebuintare practica ce parea ca lipseste dressing-ului meu, motiv pentru care am mutat-o dintr-un dulap in altul pana acum 3 zile cand am folosit-o pentru prima data. Mi s-a parut mie ca a venit momentul sa o scot la lumina rece a lunii. Daca la prima purtare nu a facut decat sa completeze, intr-o seara geroasa, un outfit rusnac in care m-am simtit excelent, alaltaieri mi-a salvat viata. A avut grija ca nu cumva sa imi sfaram capul de asfalt. A stat acolo de paza pentru integritatea mea fizica.

Si brusc, nu mi s-a mai parut atat de caraghioasa. Ba chiar ma gandesc serios sa o port si eu la haine sport si poate chiar sa ii fur bunicii ghemotocul blanos din dulap.

 

SURSA FOTO: garbo.ro

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation