“fata mea sta in New Jersey. e un oras mic. cam cat Constanta. il faci la picior. vrea sa se mute in Manhattan” ??!!!! am dat search pe net de pe telefon, ca poate m-a lovit soarele’n cap si sa nu ma apuc sa judec de rau cunostintele cucoanei.

“daaaa, dar acolo nu e ca aici…e altfel.alti oameni. aia sunt civilizati. sa vezi ce case au si ce magazine….” ca si cand daca ea s-ar muta acolo, nu ar trebui sa faca parte dintre aia. sau poate ca deja ea face parte dintre aia si ar fi asimilata instant de oamenii civilizati. pentru ca ea, aici, in Romania, face parte dintre niste neintelesi si defavorizati. cu siguranta civilizatia sta in case si magazine. de parca noi nu am avea prea multe si totusi nivelul de civilizatie local o dezamageste pe doamna vanzatoare din Obor.

acolo clar nu e ca aici. acolo umbla cainii cu gogosi in coada si curge lapte si miere la fantani si pe deasupra, dupa ce te muti “acolo” astia iti sterg memoria si iti pun un soft care te face alt om, bre. parol!

e drept ca daca e sa ne uitam la nivel de sistem social sau economic (nici nu pomenesc politic) putem sa visam linistiti. o sa se intample ceva in tara asta cand pensionarii rupti de realitate nu vor mai fi moneda de schimb pentru voturi. deci mai avem. civilizatia insa este un alt subiect si nu cred ca este cazul sa invidiem pe nimeni, ca doar nu vine la pachet cu tara in care te-ai nascut. nu se reglementeaza prin lege nicaieri nivelul de civilizatie.

nivelul pe care il ai acum ca om il vei avea mereu si faptul ca te vei muta “acolo” nu te va face sa aduni rahatul dupa caine daca acum il lasi pe jos.iar daca se va intampla asta, inseamna ca suntem cu adevarat prosti ca nu facem lucrurile acestea si la noi in tara, unde avem sansa de a da puterea exemplului!

totul depinde de noi si de atitudinea noastra. noi facem diferenta. dar exact atitudinea asta a noastra de “dincolo e iarba mai verde” asa ca la noi sa continuam sa scuipam ne tine pe loc.

unii romani chiar nu realizeaza ca daca se muta “acolo” ei nu se vor civiliza. ei tot mitocaneste sa vor imbraca si gandi. tot pe jos vor scuipa semintele pe care le mananca pe strada. iar ea, vanzatoare din Obor, tot pufuleti va vrea sa manance cand munceste la raion.ca asa sunt ei si asa sunt unii dintre noi.

omul sfinteste pamantul, nu tara face pe om!


nu stiu daca am un simt special sau se intampla tuturor, dar eu aud extrem de des asemenea replici visator-invidioase de la oameni care nu au pasit o data in afara Romaniei dar se uita la telenovele. oameni care, in cel mai bun caz, au facut un sejur la oferta in Turcia, Grecia sau Spania. oameni care emit asemenea opinii pertinente in timp ce molfaie guma, sparg seminte, put a transpiratie sau nu acorda subiectul cu predicatul. si ma blochez. ca nu am ce sa le zic. ei stiu. sunt detinatorii adevarului absolut si sa te puna necuratul sa incerci un schimb de opinii constructiv care nu se muleaza pe ale lor.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

5 Thoughts on “omul sfinteste pamantul, nu tara face pe om!

  1. mie, sincer, mi-e din ce în ce mai fric? s?-mi cresc copilul în România.

  2. pentru ca statul nu stie decat sa jecmaneasca, si se ajunge sa traiesti bine numai din spagi, tepe, pile etc

  3. aa… am uitat de sistemul medical care este la pamant. Esti obligat sa platesti asigurari medicale, ca sa ajungi tot la spaga.. si chiar si asa.. nu stii peste ce incompetent de doctor dai.

  4. sau sa nu uitam de mizeria din jur … nu? ne plangem de ea chiar si cand aruncam chistocul de tigara in strada, in fuga masinii … ca doar nu o sa puta masina mea a tutun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation