experiment sinucigasEu nu inteleg ideea de sinucidere. Cred ca viata, oricat de grea si dureroasa poate fi uneori, are mereu o provocare pentru fiecare dintre noi si merita infruntata pana la capat. La urma urmei daca tot ai decis ca vrei sa iti inchei socotelile pe lumea asta, inseamna ca nu mai ai nimic de pierdut si asta iti da puterea de a face lucruri pe care nu le-ai fi facut niciodata. Oricare altele in afara unei sinucideri. Poti sa imbratisezi oameni din senin pe strada, poti sa te arunci in fata unui necunoscut si sa iti deschizi sufletul… Absolut orice nu ai fi facut niciodata in mod normal dar acum, cand oricum nu mai conteaza, de ce sa nu o faci!?

Asta e o explicatie pe scurt si fara prea multe dedesubturi  a opiniei mele, pentru ca scopul acestui articol nu este de a analiza pshieco-socio-economica a sinucigasilor.

Nu m-am intrebat insa niciodata cum ar reactiona un strain daca i-ai spune ca vrei sa te sinucizi. S-au intrebat altii si au si investigat situatia in realitate (felicitari, Victor Ilie, Radu Ciorniciuc, Stefan Mako,Vlad Ursuleanpentru experiment). Rezultatul este putin inspaimantator. Nu ne pasa, suntem blazati, lasa sa isi bata altii capetele ca noi le avem pe ale noastre (cumva, ironic, ii vine minte paralele cu situatia tarii noastre si atudinea noastra raportata la ea – nu ne prea pasa), nu stim sau nu vrem sa ajutam sau sa credem.

Voi cum ati fi reactionat?

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation