premiileinovatieiRomanii au valoare… si talent. Si nu am avea nevoie de campanii de marketing (de laudat, oricum, pentru initiativa) ca sa intelegem asta, daca am crede in valorile noastre. Daca am afla zi de zi despre romanii talentati, de succes si valoare,  daca ne-am mandri cu ei si le-am fi alaturi, neconditionat. Si asta trebuie sa fie o alegere constienta. A noastra.

Avem artisti (actori, pictori, muzicieni, scriitori etc), sportivi, doctori, cercetatori, matematicieni, jurnalisti, informaticieni, ba chiar make-up artisti, manechine si cosmeticiene de care sa fim mandri. Din pacate multi dintre ei sunt mai cunoscuti in afara granitelor tarii pentru ca acolo oamenilor le pasa de talentul lor, ii inteleg, apreciaza si sustin.

Vodafone, PiraeusROMOlympus … sunt doar cateva brand-uri care au declansat campanii de atragere a atentiei asupra valorilor si oamenilor pe care ii avem, comunicand despre campionii nostrii, despre valorile carora le acordam prea putin atentie, dar care se incapataneaza sa isi urmeze drumul.

Saptamana trecuta  am avut placerea sa cunosc un alt brand care a decis sa porneasca o campanie in aceasta directie: 3M. Este una dintre acele companii gigant, al carei nume nu mi-a spus absolut nimic cand am primit invitatia, dar despre care mi-am dat aseama (citind mai multe despre ei) ca o cunosc prea bine, folosindu-i multe dintre produse zi de zi. 3M este compania de tehnologii diversificate care ofera in permanenta clientilor sai produse si servicii inovatoare despre care putina lume stie ca de-a lungul a peste 100 de ani de existenta, au contribuit la succesul multor afaceri, au sporit confortul in caminele noastre si au imbunatatit viata a milioane de oameni din intreaga lume. Pentru ca sunt mult prea multe si din domenii prea variate, nu are sens sa intru in detalii, dar intrati pe site-ul lor sa vedeti exact despre ce vorbesc (Post-it si Scotch brite va spun ceva?!:))

3MCampania despre care va vorbesc se numeste Premiaza Inovatia si este o initiativa 3M Romania  pentru sustinerea inventatorilor romani ce se doreste a fi cel mai ambitios proiect de sustinere, promovare si premiere a inventicii romanesti (eu de altul nu am stiinta).  Pentru ca an de an, inventatorii romani de exceptie umplu vitrine intregi cu medalii obtinute la concursurile de inventica din intreaga lume, iar munca lor merita sa fie cunoscuta si sustinuta de catre noi toti.

Campania a inceput prin lansarea unei enciclopedii online de prezentare a celor mai importanti inventatori romani contemporani: PremiileInovatiei– care va fi si platforma utilizata in comunicarea tuturor pasilor acestei initiative. Va invit sa aruncati un ochi acolo si sa incepeti sa ii cunosteti pe ei si munca lor, sa le scrieti mesaje de sustinere dar si sa ii votati.  E un gest atat de mic pentru noi dar atat de importanat pentru ei sa vada ca le suntem alaturi si le apreciem efortul.

In noiembrie va avea loc si o gala de premiere (Premiile Inovatie Romanesti) unde sper sa am posibilitatea sa ii cunosc personal pe unii dintre acesti oameni minunati.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation