Oare sa fi Lay’s Pui Curry sau Lay’s Supa de Ceapa sau Lay’s Pizza Pepperoncini urmatoarele nume afisate pe pungile chips-urilor? Sincer acum, cum va suna numele acestea de retete?

Noi am incercat week-end-ul trecut sa surprindem gustul noilor  Lay’s care isi cauta numele retetei, gatind cu spor, in echipa ,mancaruri al caror gust sa ne aduca aminte de cel al chips-urilor respective (3 variante la numar).  Zi de vara pana-n seara  (da, inca era vara week-end-ul trecut) am incins plitele de la Electrolux pe domeniul Muzeului Haszmann Pal din Targul Secuiesc.

Cu ocazia asta am invatat ca pot sa tai patrunjelul cat sa il treci prin sita,

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-318

ca mozzarella nu se rade usor deloc, ca sunt la fel de maniaca cand vine vorba de curatenie la locul de munca, ca ascult cu sfintenie chef-ul, dar mai ales ca in echipa lui Cabral lucrurile merg ca pe roate. Pentru o data ce isi sufleca omul manecile si se pune pe treaba nu ai cum sa nu i te alaturi plin de avant . (Asta cu dansul e tehnica de dezarmat adversarul: we is baaaaaaaad mf!:))

Ei, nu va ganditi ca am aterizat in Targul Secuiesc si am trecut direct la cratita. Cu o seara inainte am facut sfatul batranilor, imediat dupa ce l-am furat pe Razvan din tabara adversa (miscare strategico schismatica)

si am decis ce si cum sa gatim a doua zi, dar mai ales am votat si noi secret si sigilat care credem ca vor fi numele castigatoare,

2

iar unii dintre noi au avut chiar o noapte plina.

A doua zi dis de dimineata, am verificat mai intai starea ogorului pe care nu-l mai zarisem la ochi de vreun an. E bine.

Ca de obicei nu duce lipsa de cartofi de calitate, numai buni de facut chips-uri, motiv pentru care am trecut imediat la o recoltare ad-hoc.

6_6

Abia apoi ne-am retras pe pajistea minunatului muzeu, ne-am echipat corespunzator si ne-am luat sarcinile in serios.

7

Pentru trebuia sa cream (fiecare dintre cele doua echipe) cate un fel de mancare care sa dezvaluie numele retetei de pe fiecare dintre cele 3 noi pungi de Lay’s.

4 _4

Intr-un final, dupa ore de gatit sub atenta indrumare a bloggerilor culinari din echipa (Madalin si Andi) si cu o uimitoare dexteritate si colaborarea a intregului echipaj (subsemnata, Deea, Razvan da, cineva trebuie sa curete si cartofii), l-am facut mandru pe capitanul nostru nu doar de plating-ul final ci si de gustul produselor. Ne-am apropiat sau nu de numele corect al retetei?

fermierii-lays-recoltarea-a-doua-zi-low-res-425

Juriul, MC-ul nostru preferat si ceilalti „spectatori”, ba chiar si echipa adversa, au fost de acord tacit ca de fapt noi am avut cea mai buna mancare (altfel nu imi pot explica, zau, cum de la sfarsitul probei farfuriile noastre erau linse pana la urma firimitura). Dar nu vreau sa presar zanzanie intre oameni 🙂

Spuneti si voi daca nu suntem priceputi, talentati si de vis!?

Cu toate acestea, intre cele doua echipe a fost egalitate: echipa lui Puya s-a apropiat de numele corect cu reteta “cartofi frantuzesti” pentru punga C si noi cu reteta “pizza pepperoncini pentru punga B. De punga A nu ne-am apropiat  niciunii. Dar poate ghiciti voi si ne luminati si pe noi. Care este numele reteti care se ascunde in spatele fiecareia dintre noile pungi Lay’s?

Stati pe aproape pentru ca va asteapta o mare supriza in curand. Pana atunci, ne puteti urmari aventurile din week-endul #ReteteLays cu #FermieriiLays, urmarind cele doua # pe retelele sociale.

Minunatele poze ii apartin , evident, lui Dragos.

Din aceeasi serie:

One Thought on “Cine stie?!

  1. Pingback: Ghiceste numele retetei | Andreea Burlacu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation