Mama gateste bine. Evident, ca doar e mama mea.

De fapt gateste minunat. Pentru ca e o ardeleanca stramutata de ani buni pe pamanturi dobrogene care imbina si intrepatrunde cu succes specificul celor doua bucatarii. Pentru ca are o curiozitate monstruoasa si cauta si testeaza mereu noi si noi retete din toate bucatariile lumii. Pentru ca ii place sa experimenteze si reuseste sa puna la un loc surprinzatoare ingrediente organizate armonios gustativ. Pentru ca face din te-miri-ce mancaruri delicioase. Pentru ca la fiecare masa pregateste cel putin 3 feluri de mancare ca sa aiba de unde alege fiecare mofturos.

Pentru toate aceste mici detalii si mari diferente, mama mea e cea mai buna bucatareasa din lume. Si cea mai modesta. M-am chinuit grozav sa o conving ca retetele ei merita impartasite. Asa ca daca va plac, nu fiti sfiosi sa ii spuneti si astfel poate o conving sa nu fie acesta singurul post cu o reteta de a ei si ii fac rubrica permanenta.

 

Tagliatelle cu legume

Una dintre mancarurile mele preferate pentru ca este satioasa dar nu cade greu, iar intrepatrunderea tuturor aromelor naste mereu un gust nou.

Ingrediente
– tagliatele- un pachet de 200 gr.
– un cub de unt
– 2 morcovi mijlocii
– 2 dovlecei medii
– 1 ardei galben
– 1 ardei kapia
– aprox. 300 g ciuperci
– 1 buc. broccoli mic
– 2 linguri smantana
– 100-200 g cascaval ras sau telemea
– ulei de masline
– menta sau busuioc( se pot folosi frunze verzi sau uscate)

 [flagallery gid=26 name=Gallery]

Se rad morcovii si dovleceii pe razatoarea mare, se calesc in unt,intr-o tigaie mare; se adauga ciupercile curatate si taiate feliute, apoi ardeii taiati feliute, bucatile de broccoli fierte in apa cu sare. Separat, se fierb pastele si se clatesc in apa rece; se scurg si se adauga in compozitia anterioara. Se tine compozitia la foc mediu. Se adauga doua linguri de smantana si cascaval ras sau telemea si ulei de masline. Se mai lasa putin pe foc pana se topeste cascavalul. Se condimenteaza cu sare, piper si se aromatizeaza cu menta sau busuioc.

Pofta buna!

Mama

Ti-a placut? Da mai departe!

    Din aceeasi serie:

    • Post fara pereche:

    One Thought on “La mama acasa la masa

    1. Diana on 11/13/2012 at 11:42 said:

      Suna bine.Imi plac pastele fara carne. O sa incerc si eu dar fara ulei de masilne. Nu stiu de ce nu pot sa suport gustul de ulei de masline in mancare.
      O sa iti zic cum a iesit. Multumesc pt reteta.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Post Navigation