Romancele noastre sunt doar niste femei frustrate. Si din pacate ele nu stiu acest lucru, dar le afecteaza grav si vizibil (inclusiv fizic) si pe ele si generatiile viitoare.

Pentru ca nu sunt educate in spiritul respectului de sine.Si vorbesc aici atat de modul in care se ingrijesc fizic dar si mental.

Pentru ca felul lor de a fi le dauneaza in primul rand lor si apoi celor din jur.

Nu se bucura de viata pentru ca nu se simt implinite. Nu au curajul sa faca ceea ce vor, sa fie ceea ce simt, sa se lupte cu mentalitatile, sa isi traiasca viata, sa isi impuna propriul ritm. Au invatat ca trebuie sa se marite, sa faca plozi si sa aiba grija de gospodarie. Cam aici se termina sirul invataturilor transmise din strabuni. Mai casca cate una ochii dar e cam tarziu si atunci apar regretele, constientizeaza deformarea mentala creata in atatia ani de jug si uite asa apar frustrari care se revarsa pe cei din jur (nu vorbesc doar despre familie) si care genereza energie negativa cat pentru toata populatia Romaniei.

Nu e logic cand esti frustrata, obosita, nemultumita sau apasata de griji: sa nu mai zambesti? sa mai apara un rid? sa nu mai vrei sa folosesti o crema sau sa iti iei un deux pieces sexy? Si nu e normal ca atunci cand nu mai zambesti, ai riduri de la griji si te imbraci in trening cu bijuterii de aur ca si el sa se transforme intr-un rubicond cu chelie care scuipa pe strada?

Or fi romancele femei frumoase, dar cred ca aici ne referim la puiet. O data pusa verigheta pe deget si un copil, romancele frumoase raman doar exceptii care intaresc regula.

Plangacioasa din metrou lucreaza cu siguranta la APACA. Am urcat in metrou la statia de langa fabrica atunci cand iesea schimbul, o data cu trio-ul de care va povestesc. Hainele de stofa comode si bine lucrate in combinatie cu niste coafuri a la frizeria din colt, mi-au fost indiciile suplimentare necesare ca sa ajung la aceasta concluzie (fara nici o aluzie rautacioasa!) Ma rog, detalii. Pe scurt, femei din clasa medie spre jos. Femei din popor. Mame obisnuite care nu imbratiseaza cariera ci un loc de munca stabil (poate poate se razgandeste guvernul intr-o zi si le da si pensia aia) si gospodaria.

Ea, plangacioasa, a reusit pe tot parcursul celor 6 statii sa acopere pana si zgomotul vagonului ruginit. Ca ea nu mai poate, ca ea s-a plictist, ca pentru ea libertate ar insemna sa plece toti de acasa. S-a plictisit sa le repete mereu aceleasi lucruri si sa nu aiba efect. Nici monologul ei nu avea alt efect decat plictisirea colegelor ei, ba chiar enervarea vecinilor de vagon.

1. pe intregul drum insotitoarele nu au apucat sa spuna decat “da, te inteleg” pentru ca femeia, se vedea clar, avea nevoie sa se descarce
2. cand prima colega a coborat si si-a luat la revedere, plangacioasa a dat ochii peste cap in timp ce cea de-a doua o saluta si a continuat imperturbabila sirul plangerilor zgomotoase
3. clar femeii nu ii trecuse niciodata prin cap de ce este in acesta situatie (poate chiar felul ei de a fi o adusese aici)si nici nu urma sa isi puna vreodata problema, dar sa mai si incerce sa se gandeasca la o solutie
4. era clar ca face acest lucru pentru ca acasa toata lumea o pusese pe ignore, satula de atitudinea ei
5. am iesit din vagon cu o stare de tristete si demoralizare

Aceasta este o femeie frustrata, una din miile care umplu zilnic vagoanele de metrou, supermarket-urile dar si maternitatile. Ele dau nastere si cresc noua generatie a Romaniei si aceasta este mentalitatea pe care o dau mai departe

Din aceeasi serie:

 • Post fara pereche:

2 Thoughts on “Romancele frumoase raman doar exceptii care intaresc regula

 1. Cristina on 04/30/2010 at 20:38 said:

  imi pare rau sa te contrazic, dar totusi femeile de care vb in postul asta, chiar daca sunt prezente in metrou, autobuz etc, nu au absolut nici o vina in ceea ce priveste mentalitatea care este transmisa mai departe. intre mama mea si persoanele descrise in post nu exista nici o diferenta. poate doar locul de munca si patura sociala din care provine, dar totusi asta nu m’a impiedicat sa ma ingrijesc si sa fiu atenta la propria mea sanatate atat mentala, cat si fizica.
  exemplu primit in casa a fost acela ca femeia trebuie sa aiba grija de barbat, de copii si de casa, iar in ceea ce o priveste pe ea, ea sa poate trece pe planul 4 sau chiar mult mai jos.
  ceea ce fac eu in momentul acesta, ca parte a unei generatii crescuta in mentalitatea expusa mai sus nu are nici o legatura cu ceea ce a facut mama mea, chiar daca a imbratisat sau nu o cariera, ci mai degraba cu modalitatea in care imi fac alegerile in viata si cu respectul fata de sine.
  sa nu uita totusi ca daca tu nu te respecti, ceilalti nu o vor face nici ei.
  verigheta pusa pe deget sau nu, nu are nici o legatura. cel putin nu in viziunea mea, dupa cativa ani de casatorie.

 2. Cristina on 04/30/2010 at 20:39 said:

  “femeile despre care” scuze 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation