Dezavantajul unui meci vizionat pe stadion este, in mod cert, absenta comentatorului.

Pentru o newbie ca mine, lipsa unei voci care sa imi explice pas cu pas cine ce face si de ce nu  face, a fost un soc. Bineinteles ca si zgomotul infernal izbucnit din 55 000 de gatleje inflacarate si comentariile de fundal nu au ajutat la atenuarea lui.

Suntem un popor de salbatici si in continuare notiunea de fairplay ne este straina. S-a huiduit in timpul imnului Frantei, la toate faulturile in care francezii cadeau secerati pe bune dar si nu la cele unde romanii (invatati sa cada artistic) sa tavaleau pe jos fara sa fie atinsi. Hai sa tinem cu ai nostrii dar nu degeaba. Sa merite un pic, macar.

Asta pentru ca nationala este o adunatura de melci in continuare. Si o pot declara cu inima impacata pana si eu. Banel, amaratul nostru negru urat rau (ce?! chiar e urat , saracu’), a parut a fi singurul preocupat de existenta si  traiectoria mingii, singurul care a reusit sa alerge tot meciul si unul dintre foarte putinii care au jucat. Dar nu-i bai, n-om fi noi uniti si nationalisti dar cand vine vorba de fotbal, pe negrii nostri ii iubim si pe ai lor ii huiduim.

Stadionul arata in sfarsit a stadion national desi finisajele sunt proaste, treptele inegale si in diverse pante.  Dar pot spune cu mana pe inima ca au fost unii dintre cei mai cu folos spalati bani in scop electoral. Romanilor le place. Mai putin gazonul si pe buna dreptate. N-au facut jucatorii doi pasi si a zburat in toate partile. De la 10 randuri distanta de unde eram confirm ca se vedea iarba asta foarte trist si ca razbunarea m-am delectat cu tweet-urile ironice, pe buna dreptate, date pe subiect.

Cu o serie de nelamuriri profunde tot am ramas. Cat de nou si trendy poate fi un stadion ca :

– tu reporter prezent pe marginea terenului cu o vesta reflectorizanta pe tine sa vii in pantofi cu toc?!

– sa te afisezi in tribune (obisnuite) cu rochie da matase si gentuta agatata pe antebrat?!

 

Veste buna e ca nu am luat bataie de la francezi (desi un 0-0 nu mi se pare onorabil deloc la cat au urlat tribunele) si ca in general nu s-au mancat seminte (romanul pana nu incalca regulamentul nu e smecher), nu s-a fumat si nu s-a batut nimeni (cel putin pana la acesta ora).

Dar mi-a placut. Mai ales pentru ca nu poti sa compari cu nimic senzatia pe care o ai pe un stadion de 55 000 locuri plin.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “Romania – Franta: 0 – 0

  1. Pingback: Lansare de CONDURi | Provinciala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation