nici nu stiti cat imi doresc sa le pot spune copiilor mei “pe vremea mea a fost mai greu, apreciati ceea ce aveti”.asta insemana ca sper. sper ca totul va fi bine mai incolo si ca o sa imi amintesc cu o oarecare nostalgie de vremurile in care eram doar o tara ingropata in datorii si plina de pensionari.

cel mai dureros adevar legat de pensionari (vesnica miza politica, saracii dezorientati) mi se pare varsta de pensionare actula, 65 de ani, care, suparapusa cu media de viata la romani -72,7 ani – iti spune ca statul se agita verbal pentru niste pensii pe care, in conditiile actuale, probabil nu va mai fi nevoie sa le plateasca vreodata.

noi nu suntem in Europa de nici o culoare daca privim mai departe de asezarea geografica. si acest lucru il poate confirma orice roman care a vizitat macar o data o alta tara de pe continent. noi avem praf si o infrastructura asemanatoare, transport in comun aglomerat, dezorganizat si insuficient, femei care dupa 30 de ani nu isi mai dau atentie, sate care inca nu au curent, orase cu ulite fara asfalt, oameni tristi si o mentalitate de vesnic carcotasi.

treceti granita macar pana in Ungaria sau Bulgaria si reintoarecerea in tara natala vi se va parea deprimanta. eu nu inteleg foarte clar un lucru: de indata ce treci granita dispare praful si aglomeratia, mizeria. ei de ce nu au? noua de ce nu ne lipseste?

noi nu stim sa ne respectam pe noi in primul rand. nici nu trec mai departe la a respecta pe altii. vorbim mult si aruncam vina pe altii avem griji si probleme si nu stim sa privim niciodata sa privim partea plina a paharului. pentru ca de mici nu primim o educatie conforma cu aceste aspiratii. nici de la scoala, pentru ca programa se schimba mai ceva decat tzopaie alesii nostri de la o doctrina la alta, nici acasa unde parintii isi bat capul cu altele si oricum au deja o mentalitate inradacinata gresit pe care nici nu le trece prin cap sa incerce sa o schimbe.

cand mai cresti putin esti deja obosit sa lupti cu toti si cu toate. te resemnezi si nu reusesti nici sa te bucuri de viata, nici sa te simti implinit. sistemul nu te lasa sa te gandesti cum si de ce traiesti. te apasa aglomeratia, te sufoca birocratia, te dispera traficul, te obosesc figurile oamenilor pe strada, stirile de la televizor, ziarele.

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “romanii sunt tristi

  1. 🙁 e trist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation