Fara sa vreau m-am trezit meditand adanc intreaga dimineata asupra stirii care tine intreg neamul jurnalistic romanesc in priza.

Este un prilej nemaipomenit pentru „armata” din spatele presedintelui care lucreaza asiduu la diversiuni jurnalistice de fiecare data cand Boc mai face vreo nefacuta. Atat primul ministru cat si Basescu au mana libera sa faca ce manevre politice vor timp de cateva zile, pentru ca nimanui nu-i mai pasa momentan de pensii, autostrazi, somaj sau salarii.

Revenind la dilema mea etica: tinem sau nu cu Huidu? Il iertam sau il acuzam? Il judecam ca si om sau ca si persoana publica?

Lasand la o parte notorietatea celor implicati, vorbim despre  un accident ca multe altele care se petrec zilnic in zona si despre care nimeni nu face atata tevatura. Jurnalistii le acorda acestora maxim 1 minut de spatiu TV sau radio si apoi sunt lasate sa se adune ca cifre ale unor statistici din ce in ce mai inspaimantatoare.

Nu ma pot abtine insa sa ma gandesc (vorbesc cei drept din ce citesc in presa si in nici un caz din cunostinte personale) ca la cate semne a primit Huidu in ultimii ani (accident moto, la schi etc) poate ca ar trebui sa tina cont de ele. Ceva, acolo, in viata lui, trebuie schimbat.

Exista in acest moment cai deschise atat catre salvarea sa:

–          coma relativ recenta care poate justifica multe, mai putin motivul pentru care el inca avea permis de conducere

–           posibilitatea de a-i invinui pe cei 3 morti, pentru ca intotdeuna poti sa inchizi gura familiilor cu bani si sa ii acuzi pe cei care nu se pot apara

–          anvelopele de vara care pur si simplu nu l-au ascultat, desi marile probleme ale bolidului erau sensul de mers ales si viteza etc

 

dar si catre acuzarea lui:

–          a ucis 3 oameni

–          era pe contrasens

–          are antecedente

Ceea ce probabil nu vom vedea este cuvantul societatii civile sau o atitudine din partea sa. Intr-o tara civilizata, viitorul personajului public Huidu ar fi inchis. Nu ar mai aparea intr-o emisune TV sau radio, nu ar mai scrie online sau offline. Cu putina cenusa in cap si niste remuscari (care sunt convinsa ca ar fi reale) s-ar putea insa ca in Romania, Huidu sa aiba un viitor mai stralucit decat si-a imaginat vreodata.

La urma urmei, noua ne plac lucrurile astea transmise la stirile de la ora 17 si nu prea avem opinii bine conturate. Vom carcoti oricum, indiferent de deznodamant.

Cei mai castigati in toata tevatura asta raman cei de la Mercedes. Nici un test nu mai e necesar pentru a justifica suprematia unui ML in ceea ce priveste gradul de siguranta oferit de masina. Cei de la Dacia in schimb (fara a surprinde pe nimeni), si –au mai luat in direct un certificat de nesiguranta totala, lasand in urma 3 morti si o masina distrusa.

 

SURSA FOTO stiri.rol.ro

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

3 Thoughts on “Sa HUIDU – im sau sa nu HUIDU – im?!

  1. Pingback: Reclama la Dacia Logan | Mindfields

  2. Ali Mic on 10/17/2011 at 13:22 said:

    Pai…ce sa huiduim ? sa huiduim un accident ca orice accindent cu un sofer imprudent.
    Putin imi pasa mie de Huidu – realizatorul TV, ca el era soferul. La urma urmei huiduim accidentul la fel de mult sau de putin ca si pe celelalte asemanatoare.
    Daca facea chestia asta in timp ce filma sau inregistra o emisiune, atunci avea mai mult sens sa facem harcea parcea personajul. Mie inca imi place sa separ privatul de public…

  3. nu știu ce să zic.. și eu mă abțin să arunc cu pietre sau să dau verdicte, pentru că se poate întâmpla oricui. Ce e cert însă: va fi crucificat de media, pentru că … nah.. e persoană publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation