Acesta este secretul reusitei. Gandeste simplu.

Si tocmai de asta fugi o data cu maturizarea:  de greseli, dezamagiri, deziluzii. Iei totul in serios si personal. Te incrancenezi sa fie totul perfect, ireprosabil. Ca doar pentru asta ai invatat la scoala, ai experienta si un titlu pe cartea de vizita. Si tocmai atunci faci singura greaseala pe care nu trebuie sa o faci:  incerci sa nu gresesti.

Copii mici nu se tem. Adultii ii fac sa inteleag aceasta notiune. Ii incorseteaza de mici fie cu Bau Bau fie cu exagerate pupaturi sa le treaca daca s-au julit la deget.  Daca se lovesc si nimeni nu ii baga in seama se ridica si merg mai departe.

In viata experimentezi, dai gres, inveti si o iei de la capat. Toate marile descoperiri ale lumii s-au facut din greseala sau experimentand, esuand, invatand din greseli si mergand mai departe. La un moment dat reusesti si cu siguranta nu vei avea atunci in minte seria esecurilor ci doar gustul succesului.

Greselile sunt ridiculizate in public si asta adauga o presiune in plus. Iar in Romania pana si reusitele sunt ridiculizate: sa moara capra vecinului ca daca mie nu mi-a iesit de ce sa ma bucur ca lui i-a mers bine? Si atunci ce ai de pierdut daca ai gresit, ai invatat si mergi mai departe?

Din aceeasi serie:

 • Post fara pereche:

6 Thoughts on “Sa nu iti fie frica sa gresesti

 1. gigix on 01/25/2011 at 21:13 said:

  “Gandeste simplu.” Gandeste si mai simplu: vulgarizeaza.

 2. provinciala on 01/25/2011 at 23:06 said:

  sau fericiti sunt cei saraci cu duhul;)

 3. gigix on 01/25/2011 at 23:47 said:

  sau:)

 4. felix on 01/26/2011 at 18:58 said:

  dragut scris. perfect adevarat mai ales pt spatiul romanesc, desi ideea articolului vine din afara. p.s.: mai baga un i la copii.

 5. provinciala on 01/26/2011 at 20:28 said:

  ideea articolului vine de la mine in acest caz. ma mai zibesc si pe mine unele altele peste bot:)

 6. Ei, exista zona aia calduta, fara riscuri, in care oamenilor le place sa stea, nu? Zona in care se simt siguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation