noapteaMuzeelor2014Si anume unul dintre evenimentele mele preferate de ceva ani incoace. Din anii trecuti recomand un tur al Cimitirului Bellu, vizita la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”, un tur cu taxiurile MINI… Nu am avut ocazia sa ma bucur de Noaptea Muzeelor decat in Bucuresti asa incat nu stiu sa va spun ce e interesant si in restul tarii.

Evenimentul nu reprezinta atat de mult pentru mine accesul liber la aceste locatii unde, ce-i drept, pot sa ma duc in orice alta zi a anului. Sunt cucerita insa de atmosfera si de ocazia de a bantui prin toate aceste locuri la ore tarzii din noapte si de toate evenimentele create special pentru aceasta ocazie. Ce mai… e o forfota culturala pe strazi care imi incanta sufletul o seara pe an si pe care o recomand tuturor sa i se alature.

Iar anul acesta oferta din Bucuresti imi pare mai generoasa ca niciodata si in acelasi timp extrem de provocatoare in conditiile in care am o lista intreaga pe care as vrea sa o bifez (o exista sansa sa se inventeze teleportarea pana sambata asta?). Serios, uitati-va si voi daca nu suna tentant:

Muzeul Bellu – piesa de teatru “Viata de cimitir” cu Rodica Popescu-Bitanescu si recitaluri de muzica clasica

Muzeul National de Arta al Romaniei –  – expozitia “Haina face pe om” (sase secole de istorie vestimentara)

MNTR – concert A.G. Weinberger

Muzeul National GEorge Enescu – concerte sub genericul “Muzele de la muzeu” – o feerie performativa durationala de Irinel Anghel

Sala Dalles – Targul de bijuterie contemporana “Autor” (unul din taagurile mele preferate)

….

De asemenea, in seara de 17 mai, incepand cu ora 19:00, toate modelele MINI stau la dispozitia celor care vor sa descopere muzeele din Bucuresti pentru un serviciu de MINI TAXI gratuit. Cu aplicatia disponibila pe www.mini.ro, va puteti rezerva un MINI tAXI pentru transport acasa. Noi am prins unul acum vreo doi ani, din intamplare si ne-am distrat copios.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul dedicat evenimentului: www.noapteamuzeelor.ro si recomand utilizarea hartilor (de pe site sau tiparite si disponibile in sediile locatiilor participante) pentru o mai buna orientare (evident ar fi dragut sa ne lasam cu totii masinile acasa ca sa ne bucuram de eveniment si nu de blocaje). Nu pot decat sa ma rog sa avem parte de o minunata seara de mai, fara coduri colorate.

Din aceeasi serie:

One Thought on “Sambata e Noaptea Muzeelor!

  1. Recomand si Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation