oboseala-lauzeAm fost avertizata si sfatuita cu cele mai bune intentii si in timp util pe acest subiect. Am ignorat linistita orice mesaj: oricum dormeam putin si aveam insomnii nopti intregi de cand ma stiu. Ce nu as fi putut duce cand urma sa apara copilul?!

Este incredibil insa cat de supraapreciat a fost somnul in viata mea pana la aparitia lui Iubirik- Rechinik-Generalul-Indianul Talpa Iute.

Nu dormeam mult nici pana acum. Dar fir-ar sa fie, eu hotaram distributia celor 5 ore de somn din 24 de ore. Plus ca intr-un fel trec 24 de ore blocata in trafic, in sedinte interminabile, cu deadline-ul de gat, la cumparaturi sau cu prietenii si altfel fata in fata cu mogaldeata care mi-a dat viata peste cap, pe care nu o inteleg inca si de care, de cele mai multe ori mi-e de-a dreptul teama (de exemplu ma trezesc noaptea si zgaltii copilul pentru ca mi-e teama ca nu respira).

Am invatat rapid insa sa ma bucur de somnicul iepuresc si am ajuns la concluzia ca de 30 min/1 ora pot fi divine si o adevarata oaza de reincarcarea a bateriilor pentru o intrega zi.

Ca sa fie si mai clar, avem cel-mai-cuminte-copil-de-pe-Pamant care nu ne trezeste noaptea mai mult de doua ori. Nu stiu cum reusesc mamele care au copilasi mai putin linistiti.

Nu am sa iti spun sa dormi cat de mult poti in sarcina  pentru ca dupa aceea nu prea mai ai sanse. Nu poti sa faci provizii de somn. Iti spun insa sa te pregatesti cu ideea ca, dupa nastere, nu numai ca nu vei dormi dar in mod cert si asa putin cum o vei face nu va fi cand si cum vrei tu.

sursa foto

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation