scenariu pentru dragoste -ana damiande Ana Damian

de indata ce m-am prefacut ca sunt in vacanta,  am citit cat am putut eu de mult. m-a apucat asa o pofta nebuna. ma asteptau un teanc de carti de la Editura All si altele adunate de mine cu grija de prin bibliotecile cunoscutilor sau anticariate (am o manie, nu v-am spus?!) dar cu toate acestea am ales romanul Anei Damian – Scenariu pentru dragoste. pentru ca il primisem de la autoare cadou chiar inainte de Craciun desi nu ne cunoastem personal (ce gest frumos, nu?), dar mai ales pentru ca (recunosc) titlul imi suna atat de siropos incat nu am putut rezista tentatiei de ma cufunda intr-o carte usoara.

surpriza a fost extrem de placuta  pentru ca am avut ocazia sa citesc un roman de dragoste frumos. poate ca m-a si nimerit intr-un moment in care as fi recitit Papadat Bengescu, Balzac sau Dumas pe nerasuflate si nimic altceva. usor, dar in acelasi timp fermecator, cu momente de suspans, cu pasaje intregi care contureaza minunat personajele si epoca: printi si familii vechi romanesti, eroi care cunosc ce inseamna onoarea si  respectul, cu zbuciumuri incredibil de imaginat unor cupluri din era moderna, cu eroi romantici “incercati de viata”….genul acela de carte pe care nu vrei sa o lasi din mana pana cand se termina, desi stii ca are happy end si esti oarecum convins ca intuiesti si intregul fir al povestii.

de intuit nu l-am intuit in intregime (Maria si Radu Ghica, de exemplu, se transforma in personaje cheie cand te astepti mai putin) dar recunosc ca muream  de curiozitate sa aflu cum suna o poveste despre dragostea intre un taximetrist si o printesa – vulpita (nu va spun si nici nu veti ghici asa ca mai bine cititi cartea).

cu toate acestea e o poveste neverosimila vremurilor noastre, cea a membrilor unei societati high cu maniere si educatie aleasa, caracter si preocupari filantropice. si poate tocmai asta i-a sporit farmecul in fata ochilor mei. intre atatea marsavii si exhibitii ale personajelor publice din zilele noastre, cateodata simt nevoia sa ma retrag intr-o lume in care cuvantul dat are valoare si oamenii caracter.

nu cred in scenarii pentru dragoste ci in alinierea planetelor dar asta nu inseamna ca nu pot savura o carte buna scrisa de un autor contemporan. ceea ce am si facut, nelasand cartea din mana doua zile la rand, pana cand am terminat-o.

Ana, multumesc! cateodata cu o floare se face primavara 😉

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation