zambeteDaca aveti aparat dentar stiti prea bine la ce ma refer. Daca va pregatiti sa va “instalati” unul pe dintisori, veti afla in curand pe pielea voastra despre ce vorbesc. Daca nici prind gand nu va trece subiectul, mai ganditi-va o data (e mai eficient in a deschide discutia cu o persoan necunoscuta decat un catel).

De cand port aparat dentar am observat ca:

  • Toate lumea are unul (poate ca purtau si pana acum dar nu aveam eu ochi pentru ele)! Exgerez, multi sunt inca in faza in care se gandesc daca sa faca pasul sau nu si cativa doar ce au scapat de el.
  • Am mai observat ca, in 99% din cazuri, purtatoarele sunt femei (nu cred ca barbatii nu au probleme cu dintii ci doar cu ideea in sine).
  • Am aflat cele mai nastrusnice motive pentru care  aceste aparate dentare si-au facut aparitia in viata tuturor.

Ceea ce m-a socat cel mai mult insa a fost „complicitatea” celor care poarta aparate dentare si modul lor de a reactiona cand vad ca si tu porti unul. De multe ori pornesc sau schimba discutia din senin in momentul in care l-au zarit. E un fel de intelegere tacita pe tema  „suntem colegi de suferinta” (cu toate ca eu ma numar printre cei care nu a suferit nici o secunda pana acum din cauza lui) si brusc relatia devine mai apropiata. Se schimba rapid motivele pentru care fiecare il poarta, de ce a ales un model si nu altul, de cand il are si cat mai sta cu el, daca te deranjeaza ori ba, afli prin ce „chinuri” a trecut sau urmeaza sa treaca ( in general aparatele dentare se leaga si de extractii sau implanturi).  Ce mai … te imprietenesti cu lumea pana la a schimba numerele de telefon (pentru ca intre timp v-ati descoperit cunostinte sau interese comune).

Cel mai placut e la dentist, cand iti dai seama ca la ortodontul tau mai merg si alti cunoscuti pe care ii vezi rar. Si atunci il intrebi pe stomatolog despre sanatatea lor. Ca pe el sigur il vizteaza o data pe luna.

Asadar as putea spune cu mana pe inima ca totalitatea purtatorilor de aparate dentare reprezinta o adevarata retea sociala in lumea reala (hai sa nu ii mai spun secta ca sigur are mai multe conotatii negative decat mi-as dori sa ii dau) la care am aderat cu sufletul deschis. Pentru ca si ei sunt oameni 😉 Nu m-ar mira sa descopar si comunitati online. Atunci sa vezi distractie.

sursa foto

Din aceeasi serie:

One Thought on ““Secta” purtatorilor de aparat dentar

  1. Implant dentar on 04/10/2015 at 00:20 said:

    Foarte interesat articolul. Ar trebui sa faceti si secta purtatorilor de implanturi dentare si dupaia secta purtatorilor de aparate care detecteaza metalul ca sa ii poata urmarii pe cei care poarta vreun implant dentar. Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation