scenariu pentru happy end„Mergem sa vedem un film despre doi nebuni care se indragostesc si se fac bine”. Si am mers saptamana trecuta la avanpremiera Scenariu pentru happy end (Silver linings playbook), la Cinema City.

Si am vazut un film al carui subiect nu l-am gasit deloc a fi  „tulburarile” celor doi protagonisti. Am vazut o poveste despre puterea intelegerii, a dorintei de a ajuta si a acceptarii acestui sprijin, despre puterea vindecatoare a fericirii si echilibrului, despre inteligenta emotionala. Un film cu dozajul exact de umor, sensibilitate, profunzime şi dramatism care prezinta mai degraba nebunia sindromului salvatorului care de data acesta aduce cu sine un final fericit.

Tu daca ai pierde omul din viata ta intr-un mod dureros, te-ai duce maine sa iti bei cafeaua cu prietenii ca si cand nimic nu ti s-ar fi intamplat? Ti-ai privi viata la fel? Ai avea puterea de a merge mai departe fara nici o schimbare? Daca stau bine si ma uit in jur, din punctul asta de vedere cred ca suntem toti bipolari sau suferim in mod cert de o forma acuta de nebunie. Depinde insa de fiecare dintre noi cum reusim sa o gestionam si cine ne este alaturi si cum ca sa ne ajute sa mergem mai departe.

Desi sfarsitul l-am gasit usor fortat si dezamagitor si poate ca ar fi meritat sa fie una dintre acele productii care se termina brusc, filmul nu trebuie ratat pentru ca spune povestea fiecaruia dintre noi la un moment dat in viata.

Silver linings playbook ii reuneste in acelasi  cadru pe Bradley Cooper (a carui interpretare uimieste in sensul bun), Jennifer Lawrence (cunoscuta din Jocurile Foamei), Robert De Niro (interpretand excelent rolul dependentului de jocuri de noroc si superstitii), Jacki Weaver (singurul personaj aparent normal al scenariului) intr-un joc excelent ritmat, cu personaje realist construite.

Filmul fost una dintre cele mai placute surprize cinematografice  de anul acesta pentru mine (mai departe de orice nominalizari la Oscar sau note pe IMDB pe care le are) si va asteapta la Cinema City sa il vedeti si voi (daca nu ati facut-o inca).

 

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation