Sky TowerIncepand de maine, timp de doua luni, oricine poate sa admire panorama Bucurestiului de pe SKY TOWER, cea mai inalta cladire din Romania (in fiecare zi de vineri, intre orele 11.00-18.00). Raiffeisen Property International a pregatit un etaj intreg (34) dedicat artei, cu zone de relaxare si telescoape pentru observarea principalelor atractii ale orasului.

M-am prezentat azi (cu un lift care a urcat mai repede pana la etajul 34 decat o face al meu pana la 5), echipata „corespunzator” cu Galaxy SIII-ul meu din dotare ca sa surprind detalii si ca sa nu ma incomodeze nimic cand ma distrez. Dar daca sunteti posesori de aparatura grea si obiective bune, va recomand sa veniti echipati pentru ca aveti ce fotografia. Si daca fotografia nu va pasioneaza si vreti sa va delectati doar ochii cu privelistea, va anunt ca puteti sa va folositi si de telescoapele prezente pe etaj pentru a trage cu ochiul in casele si birourile oamenilor;)

SKY TOWER ET 37De la etajul 37 lucrurile stau insa cu totul altfel (adica e o terasa doar cu balustrade de protectie) si frica mea de inaltime s-a manifestat din plin, inclusiv in momentul in care i-am intalnit pe alpinistii utilitari care se pregateau sa coboare. Dar am reusit sa surprind niste imagini fara sa se simta cum tremuram, ba chiar destul de aproape de balustrada (copii sa nu incercati asa ceva acasa!). Ne-am facut cu mana ceva minute mai tarziu, 3 etaje mai jos: ei , suspendati de franghii in bataia soarelui si a vantului, eu in interior, la aer racoros si protejata de geamurile uriase. Fiecare cu meseria lui, zic.

Personal nu am gasit panorama frumoasa (vorbim de un oras construit cu un plan urbanistic hai hui, cladiri gri si prea putina verdeata) cat impresionanta si fascinanta: mi-a luat ceva timp ca sa localizez fiecare cladire in spatiu si mi s-a parut interesant sa vad de sus cartierele pe care le strabat zilnic pe jos. Partea buna e ca vizibilitatea 360 de grade iti permite sa vizualizezi cam tot orasul: Casa Poporului, Arena Nationala sau Circul de Stat, cartierele si cladirile de birouri din Pipera sau uriasul Lac Floreasca etc.

Corporatisti si voua vi se  pregateste  ceva: SkyPlay

Sky Tower - SkyPlayDaca zilele de vineri sunt dedicate publicului general, in zilele de joi, dupa ora 17.00, angajatilor corporate li s-a pregatit un etaj intreg pentru relaxare si distractie. Vor avea ocazia sa se intreaca in curse de masini cu telecomanda, sa joace ping-pong, fusball sau jocuri pe consola.

Eu am testat masinutele (sa zicem ca am ales un Ferarri alb) pe care am reusit sa le manuiesc cu indemanare direct in pereti sau cam toate jaloanele existente si masa de ping pong (de fapt am batut mingea cu paleta incantata fiind ca de data asta reusesc sa o fac fara sa alerg non stop dupa ea).

Expozitie de fotografie la 125 de metri

20130808_111055_resizedSeria de evenimente SkyTower Open Doors se deschide pe 9 August 2013 pentru publicul general cu expozitia de fotografie „Film vs. Digital” realizata de Cristian Ardeleanu, unul dintre fotografii care se incapataneaza sa foloseasca filmul in contextul in care aparatele digitale ating performante din ce in ce mai inalte. 

Din aceeasi serie:

2 Thoughts on “Aveti unda verde pe acoperisul Romaniei!

  1. Frumos, doar ca pentru cei care vor sa faca poze misto e cam nasoala perioada. Intre 11 si 18 nu este ora de facut poze, lumina nu permite cine stie ce poze. Era ok daca era deschisa pana la 20 sa zicem, sa poata omul sa se bucure de Golden Hour 😉

    • provinciala on 08/09/2013 at 13:36 said:

      sunt convinsa ca se gasesc solutii si pentru cei care au o pasiune si vor sa prinda “golden hour”. reprezentantii lor sunt oameni simpatici si dechisi la propuneri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation