Mi-a deschis ochii pentru teatru profesoara mea de franceza de la Clubul Elevilor din Constanta. La 8 ani m-am inscris la cursul ei fara sa banuiesc ce urmeaza. Nu ma gandeam la conjugari, accente sau argou, dar nici la faptul ca ceea ce parea un simplu curs de franceza avea sa imi schimbe atitudinea fata de viata.

Doamna o  minunata metoda de a-ti preda o limba straina prin teatru, poezie si joc.  Si nu facea asta asezata comod pe un scaun in fata clasei. A format o trupa de teatru, a programat repetiti zilnice, a ales texte variate (de la clasicii poeti francezi si piese pentru copii pana la Ionescu, Caragiale si Saint Exupery) pe care sa ne exersam „muschii” lingvistici, ne-a inscris la festivaluri de teatru,  a adus actori (Iuliana Enache si Diana Cheregi) sa ne invete dictie, respiratie etc si a facut posibil sa avem reprezentatii atat in Romania cat si in Franta. Datorita ideilor, daruirii si muncii ei am urcat de mici acolo sus, pe scena, in lumina reflectoarelor, sa transmitem lumii intr-o alta limba (si nu ma refer doar la franceza) stari de spirit si sa ne descoperim pe noi. Si cred ca asta a schimbat totul.

Asadar, pentru mine teatrul a fost raspunsul timiditatii mele si cheia catre libertate. Modul prin care m-am descoperit si am facut primii pasi in lumea reala. Am invatat ca e bine sa stii sa razi de tine, e in regula sa fii putin stangaci, cateodata poti chiar sa plangi, sa intri in pielea leului sau a piscii cand e cazul. Am invatat ca nu trebuie sa ma tem de mine ci din contra, e bine sa ma provoc mereu ca sa merg mai departe. Pentru ca asta este viata: o mare scena unde tu alegi scenariul, personajele si rolul pe care il joci.

 

Acesta este un prim post pentru campania Teatrului Masca derulata prin Blogalinitiative, campanie pe am luat-o asadar ca pe o leapsa personala si am purces la insirat margaritare.
 
SURSA FOTO: masca.ro

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation