la piataM-am dus pe jos la piata din apropiere. Dulce placere vinovata sa ma rasucesc printre precupeti cu ochii pofticiosi aruncati dupa fructe si legume. Sa aleg pe indelete cele mai proaspete si stralucitoare exemplare: cele mai infoiate salate, cele mai verzi mere, cele mai rosii ridichi. Sa-mi fie drag de grija si valoarea pe care taranii o acorda fiecarui fir de ceapa sau legaturi de patrunjel (caci pretul e mic dar au grija sa nu iroseasca nimic din munca lor), de sufletul pe care il pun cand iti ureaza ziua buna si mai veniti pe la noi.

Am zambit si am primit zambete inapoi si pentru fiecare banut pe care nu l-am luat rest am simtit ca omul se bucura si apreciaza. Ba chiar am primit cadou o zambila si am dat-o doamnei care a acceptat sa impartim legatura uriasa de spanac (deĀ  ce sa iau o roata de verdeata daca eu o mananc doar proaspata?! cata salata sa mananc zilnic ca sa nu se ofileasca intre timp, ca nu sunt ierbivora).

In mod ciudat am fost la piata pentru ca am decis sa fac mucenici si nu aveam nuca. Am sfarsit prin a-mi umple ambele sacosi (de panza) cu de toate si a le tarai 3 statii de autobuz pana acasa (inca nu am inteles de unde pot lua autobuzul catre blocul meu la intoarcerea din piata). Oricum, e ceva din farmecul mersului la piata pe care nu reusesc sa il asociez decat cu mersul pe jos la pas lejer si buchete de flori de gradina luate de la babute. Ah si cu primavara sau toamna.

Bifez rar in ultima vreme mersul la piata de una singura pentru ca nu mai pot sa car cumparaturile nici cat fac un tur, dar imi place atat de mult incat am zile in care ma aventurez special sa ma delectez cu o asemenea plimbare, chiar daca nu cumpar nimic sau ajung sa am dureri de spate de la cate car inapoi acasa. La piata e infinit mai ieftin, mai frumos si mai viu decat la orice supermarket fitos, mai ales intr-o frumoasa zi de primavara.

SURSA FOTO

Din aceeasi serie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation