Sa nu va asteptati sa regasiti Vama Veche la acesta auditie, ne-a spus Tudor la inceput. Stiu ca nu va fi posibil si ca tot veti face comparatie. Mi s-a parut fair avertismentul lui si m-am pregatit sufleteste pentru altceva, dar fara sa vreau, undeva in sufletelul meu mic, vroiam sa regasesc Vama Veche in noul album. Pe parcursul celor doua ore in care am ascultat in avanpremiera muzica si povestile noului album (am fost marti in Garajul Europa FM – multumesc Andrei si Andreea), i-am regasit pe Tudor si pe Eugen si am descoperit o alta trupa. Au ramas acolo, intre versuri, cuvintele directe care spun totul in fata fara prejudecati sau temeri, temele reale si dureroase sau demential de placute, a ramas ceva dar nimic nu mai este la fel.

E loc de scuipat, e loc de injurat / Acum c-am aflat cine e Ultimul Om / Dormiti linistiti / Nu sunteti vizati – Ultimul Om

Asa cum spunea Alina pe Twitter: dupa a 2a piesa de auditie eu cred asa: fie iti place #vama2012, fie nu. nu prea iti lasa cale de mijloc. 

Eu stiu ca de la a 3-a piesa (Intre cer si Pamant) am inceput sa-i inteleg si apoi sa ii plac. Mi-au ajuns la suflet toate versurile dar recunosc, pe alocuri, linia melodica mi-a intrerupt brutal sirul gandurilor. Au multa energie piesele de pe albumul Vama – „2012”. Astept cu nerabdare sa ascult din nou Fata in boxeri si tricou alb, Intre cer si trecut, Condamnat la iubire, Departe – cantec despre intoarcerea la natura, Declar pierduta tara – cantecul -protest de pe noul album, Ultimul Om sau Faust si Mefisto. Vreau sa fiu sigura ca m-ai departe de poveste si mesaj m-a fermecat muzica si ca nu ii voi asculta doar in goana masinii pe sosele (senzatie pe care am avut-o la primele doua piese ascultate).

Una peste alta, „nebunii frumosi” de la Vama au talent si au muncit serios la ultimul album. Asa incat nu uitati ca incepand cu 16 mai, noul album va putea fi achizitionat impreuna cu Gazeta Sporturilor iar pe 28 mai, la Sala Palatului, au concertul de lansare.

Din aceeasi serie:

One Thought on “Epidemie de iubire – Vama 2012

  1. Pingback: Campaniile saptamanii 7-13 mai din blogosfera romaneasca | refresh.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation