Pentru mine mersul la plaja nu este un motiv de arborat si admirat abdomene sau costume de baie si in nici un caz locul unde vreau sa ascult muzica la maxim (de orice fel ar fi ea) sau sa ma agit la un volei.

Pentru mine mersul la plaja inseamna liniste, pace si echilbru si este o poveste a mea si a intinderilor nesfarsite de apa si nisip, o relatie speciala a mea cu razele soarelui si gandurile mele.  De aceea, de cand ma stiu merg la plaja doar cu oameni care imi impartasesc perspectiva – in speta, ai mei.

 

Problema este ca suntem comozi. Extrem de comozi ! Si preferam plajile din oras celor mai indepartate, candva cu adevarat pustii (Corbul, Vadu, Periboina, Gura Portitei etc). Week-end-ul asta cel putin, comoditatea asta ne-a costat scump: prosoape intinse la o palma distanta de ale noastre, un zgomot insuportabil si o marea aglomerata ne-au poluat activitatea varateca preferata.

Am oftat adanc, am inchis ochii, am facut conversatie usoara si am tasnit in largul marii limpezi depaaaaaaaaaarte, depaaaaaaaaaaaarte de geamanduri si salvamari si pici zgomotosi si „casaloti esuati”, aproape sa ma ciocnesc de navele din larg pregatite pentru defilarea de 15 august. Ce mai, inca o lungime de brat si ieseam sa imi trag sufletul la turci. Ba chiar in epopeea mea, m-am oprit alaturi de pescarusi pe o stanca stinghera sa fumez o tigara … Ba bine ca nu!

M-am aruncat cu furie totusi in apa clara fara valuri si am inotat pana cand nu am auzit decat liniste. Si am plutit un pic in deriva lasandu-ma in voia curentilor sarati si a razelor de soare, bucurandu-ma trist de cel mai frumos cadou al verii de care nu am sa mai apuc sa ma bucur anul acesta. Sa fie clar, nici o piscina din lume nu poate inlocui o baie in mare!

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

One Thought on “Vara mea

  1. Sa stii! A fost un wk plin la mare. Eu ma fac ca nu aud/vad.
    pup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation