Am palpitatii la inima cand aud beep-ul ala de retea schimbata daca imi sun prietenii. Mi se zbate un ochi si cum asta se intampla destul de des in ultima vreme si mi-e teama sa nu o dau in altele.

Doi. Inca doi prieteni si-au migrat abonamentele Vodafone (si aveau abonamente business serioase)  pe alta retea in ultimele doua zile.

O sa ajung sa dau beep-uri ca pe vremuri. Pentru ca sunt mandra si fidela posesoare a unei cartele de pe vremea Connex GO, care ma rasfata in acest moment cu:

 

–           3 000 min si SMS in retea (pe care nu le termin ever!)

–          75 min si SMS nationale (pe care le voi termina din ce in ce mai repede in aceste conditii)

–          500 de MB trafic  (mai mult decat suficient)

cu doar 9 euro pe luna! Good deal, nu? Si in aceste conditii totul este minunat pana cand prietenii mei de conversatie lunga la telefon isi schimba reteaua.

Ma incapatanez in continuare sa nu trec pe abonament si sa nu imi schimb reteaua. Imi place faptul ca tin toate costurile sub control si Vodafone are oferte bune pentru prepaid, net superioare celor pentru abonamente.

Si aici ma nedumiresc si ma intreb: de ce se incapateneaza sa aiba aceasta politica barbara in zona de business? Pentru ca numai cati stiu eu ca au migrat de la ei in alte retele pe abonamente business in ultimele luni si tot mi-as pune niste intrebari.

Din pacate, in privinta abonamentelor, se pare ca nu au cea mai fericita politica iar in ceea ce priveste retentia de conturi de abonamnete business  nici atat. Nu putine sunt povestile celor care au incercat sa isi renegocieze contractele pentru ca nu erau competitive ca si tarife nici macar cu prepaid-urile si sa nu reusesca nimic iar apoi sa migreze in gasca la concurenta. Si e oarecum de inteles atunci cand Orange si Cosmote sunt incantati sa primeasca noi clienti si le ofera niste pachete excelente.

Sau poate am inteles eu gresit si strategia e sa ai cat mai multi pe prepaid si in retelele concurente si nu sa iesi mai avantajos pe costuri pe abonamente… Da, sigur  am inteles eu gresit. Sa nu ma angajati vreodata la voi ca uite cum nu inteleg eu cum stau lucrurile. Si cine stie, poate va pastrez clientii actuali si va aduc si altii noi.

 

 

Din aceeasi serie:

  • Post fara pereche:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation